Amerikába Jöttem

Amerikába Jöttem

A sikeréhes huszonegyek

Pittsburgh, brace yourself...

2019. november 11. - ambajottem

Szép napokat kívánok Néked, my friend!

Gondolkodsz éppen, hogy mi ez a sok poszt? Igazából csak kevesebb a házi most, meg a meló is unalmas, van időm írni, na meg persze van téma is. Most is éppen melózom. Hattól kilencig, mekkora fun. De legalább pénzt keresek, ami pozitívum, na meg sose legyen rosszabb munkám!

Ez a bejegyzés egy kis bemutató lesz. Megpróbálom jól összerakni, az se kizárt, hogy mire a végére érek, az egészet angolul is leírom, hogy a csapattársaim is értsék, ezzel megteremtve az első teljesen bilinguális posztot. De ez még a jövő kérdése. A lényeg, kedves readerem, hogy akár szeretnéd, akár nem, most megismered azt a bő húsz főt, akivel jövőhéten diadalra tervezünk törni. Jó, nyilván ha nem szeretnéd akkor bezárod az oldalt...sad. Szóval kezdjük is el, jó szórakozást!

  • Marcel Farres, freshman, kapus, 1. Marcel idén érkezett, a lelkem kis elsőéves. Ami gondolnád, hogy semmi, hiszen én is csak másodéves vagyok. Igen, de a BME-s karrier meg amúgy is a más közoktatás miatt a korombeliek végzősök. De vissza Marcelhez. Madridból származik. Rettentő rendes arc. Tudni kell róla, hogy a csapaton belüli beceneve TikTok, ugyanis még év elején egy freshman barátja feltöltött róla egy videót a TikTok nevű izére, amit több millióan láttak. Ezek mellett tehetséges. Nem egy nagy gyerek, de eléggé ostorlábú. Kulcsfontosságú lesz a szereplése, de nem aggódom. 
  • Colt Correa, sophomore, kapus, 1. Colt tavaly érkezett velem együtt. Ő is sokat repül, Hawaii születésű. Igen, ott hagyta a Hawaii örök nyárt a csodás missouri időjárásért. Colt a filmiparban szeretne elhelyezkedni, ezt is tanulja itt. Rendes srác ő is, és rengeteget fejlődött tavaly óta, jó kis kapus lett belőle. 
  • Nagy Viktor, junior, bekk, 2. Viktorom már ismerős lehet. Már 2014 óta ismerem, otthon is csapattársak voltunk az OSC-ben. Most meg itt is. Viktor a Lindenwood előtt egy évet Caliban, egy community college diákjaként tanult. Jó barátok vagyunk, a csapat magyarjai. Ő az egyik bekk a csapatban, sokat kell fognom. Néha azért meggyepáljuk egymást a vízben, de ez így van rendjén. Csak komolyan vesszük a dolgot. Na meg néha meghív egy-egy italra ha bulizunk. Respect, Vitya!
  • Branislav Stojiljkovic, sophomore, bekk, 3. Banjikám (ejstd: Bándzsi) Szerbia szülöttje, ő is tavaly jött velem együtt. Nem csak csapattársam, de kollégám is. Eszméletlen énekhangja van, tőle van az összes szerb, jobbnál jobb muzsika. Ő a water polo professor, aki mindenhez ért. Legalábbis ezt hiszi, de így szeretjük. Mindig pozitív, kedves, és ő tényleg egy igazi úriember. Nagyon jó szerb nyelvtanár, sokat bővült a szókincsem, amióta ismerem. A vízben is egy megbízható pont, annak ellenére is hogy néha nem használja a fejét.
  • Andrés Miranda, junior, rosszkéz, 4. Andrés is Madrid szülöttje. Bár eleinte nem voltunk túl jóban a spanyolos temperamentuma miatt, mára jó barátom ő is. Andrés nagy fanja Bad Bunnynak, olyannyira, hogy amikor kopasz akkor még rendesen hasonlítanak is. Talán az egyik olyan ember, akinek az akcentusa erősebb mint az enyém. Andrés az egyik csapatkapitányunk idén, és bár sokszor az emóciók embere, valóban rendkívül okosan játszik, az ő játéka is kulcsfontosságú lesz.
  • Vuk Budrak, sophomore, kapás, 5. Képzelj el egy szerb nyelven beszélő, mindig mosolygó Micimackót. Na ő Vuk. Belgrád szülöttje, anno szerb válogatott is volt, többek között olyanokkal edzett együtt, mint Andrija Prlainovic. Vuk benne van a top 5 játékosban, akikkel én valaha játszottam. Sokszor lusta, de ha valamit komolyan kell venni, akkor ő egy fegyver. Brutálisan nagy a lövése, szinte nincsen kapus aki védené. Emellett egy végtelenül jámbor fiatalember. Igazi szerb, szeret énekelni és persze iszogatni is.
  • Jorge Oliveros, junior, center, 6. Jorge szintén madridi, a változatosság kedvéért. Ő az egyik centerünk. Bármennyire is nagy és szőrös, majdnem két évvel fiatalabb nálam. Ja és kollégám is, januártól pedig ő lesz a kisfőnököm. Neki is jó kis akcentusa van, na meg csütörtökönként a Q's nevű club a törzshelye. Na meg volt Budapesten. Nagy reszpekt!
  • Nikola Vukic, junior, kapás, 7. Nikola már ismerős lehet az előző cikkből. Ő is Belgrádot képviseli, ez a harmadik éve. És hogy miért Doktor Vukic a neve? Tudni kell, hogy mikor idejött, nem a legjobb angoltudással rendelkezett, ezért valaki (már nem emlékszem) a Doktor jelzővel látta el. Azóta ő csak Dr. Vukic. Amíg a vízben egy igazi tipikus szerb, egy állat, addig a parton az egyik legjófejebb ember, akit ismerek. Szépen építi az amerikai karrierét. És hogy miért állat? Kérdezd meg a kapust, akit a tavalyi szezon egyik meccsén le kellett cserélni, miután "védte" Vukic lövését...
  • Koal Robson, junior, kapás, 8. Koal az első amerikai mezőnyjátékos a listán. Oregonból származik. Koal az egyik legjobban hardworking person a csapatban. Ez a harmadik éve, ennyi ideig nyomta teljes erőbedobással, hogy az A-csapatba kerüljön, és sikerült is neki. Bár kapás oldalon játszik legtöbbet, centerezni is tud. Emellett ő is kollégám, ő is a Guffey (GÁFI) Hall egyik CA-je. Ez az év vele is jobban összehozott.
  • Jamie Gambin, junior, mindenes, 9. Jimbókám is ismerős az előző posztból. A máltai sólyom, már otthon az OSC-ben is egy évet együtt játszottunk. És igen, most újra hárman csapattársak vagyunk vele és Viktorral, egy röpke 8000 kilométerrel arrébb. Jamie talán a csapatunk legjobbja. Egy egyszemélyes hadsereg, rendkívüli fizikummal. Bekktől kezdve mindkét szélen át centerig, mindent tud játszani. Ha stabil, jó teljesítményt hoz, sokkal könnyebb dolgunk lesz. Jimbó is CA, de ő egy másik épületben. Az egyetlen ember, aki ellen utálok fifázni.
  • Guillermo Aguirre, sophomore, rosszkéz, 12. Guille is, mint az előző spanyolok, szintén madridi. Nagyon handsome dude, ő is velem együtt jött tavaly, bár ő is kis fiatal. Nagyon jó barátom, könnyen fel lehet húzni, csak meg kell verni fifában és máris idegállapotos. Ő az egyik leggyorsabb játékosunk, és rengeteget fejlődött tavaly óta. Gondolom meg se lepődsz, hogy ő is CA-ként dolgozik. Kis sneak peek 2020-ból, Guillét és engem júliusban megtalálhatsz a Balaton Soundon…
  • Mateo Lema, freshman, center, 13. Mateo, becenevén Striker, idén érkezett a világ egyik legnevesebb vízilabda csapatából a CNA Barceloneta együtteséből. Gondolom sejted, hogy nem rossz... Tizennyolc életévéhez 190 centi társul, és látszik, hogy exceptional vízilabda képzésben részesült. Kicsit még be kell, hogy forrjon a feje lágya, sokszor szereti elhülyéskedni a helyzeteket, de ő is kulcsfontosságú lesz. Jófej srác, jóban vagyunk, főleg amióta szemet szúrt Sacira, a magyar szinkronos leányzóra. Mateo, Mateo, Mateo...
  • Curro Casado, senior, rosszkéz, 14. Curro talán az egyik legcsendesebb srác a csapatban. Mondanom sem kell, gondolom, hogy ő is spanyol. Nagy világutazó, a munkával összespórolt pénzét utazásra költi. Curronak ez az utolsó éve, így emiatt is jó lenne behúzni, tegyük széppé a végzősök utolsó évét.
  • Pol Vizuete, senior, rosszkéz, 17. Pol, az én Chavalom (cimbora spanyolul) is végzős. Ő az egyetlen balkezesünk ebben az évben. Barcelonai, akár csak Mateo. Pol az egyik legközelebbi spanyol barátom. Sok óránk van együtt, meg amúgy is egy csupaszív ember. Rettenetesen szar belegondolni, hogy decemberben megy haza Barcelonába diplomázás után. Hiányozni fog... Polnak már jegyese is van, kész elkezdeni a saját életét. Anyukám, ha ezt olvasod: nyárra meghívásom van Barcelonába! Szóval megyek. Puszi, fiad. 
  • Marino Chorro, junior, kapás, 18. Gondolnád, hogy Marino is spanyol? Hahaha. Igen, ő is Madrid szülöttje. Marino tavaly transzferált a Salem Universityről ide hozzánk. Ő is kulcsfontosságú, az egyik legjobb jobbkéz a csapatban. Mindig meghúzza a váratlant, és ha kell, akkor klasszis módon teljesít. Rettenetesen laza srác, ő is szeret bulizni, szinte minden csütörtökön találkozunk a klubban. Emellett van gógyija is, jó tanuló. Marino akcentusa is zseniális, majdnem olyan jó, mint az enyém.
  • Mitch Griffin, junior, kapás, 19. Dobpergés! Ugyanis Mitch amerikai, ráadásul St. Louis mellett nőtt fel. Mitch úszóként kezdte a karrierét, mondanom sem kell, hogy rettenetesen gyors. Ő is hosszas kemény melóval jutott el az A csapatig. Mitchel sokat bulizom, ő miatta ismerem az úszókat. Mindig együtt nézünk le az úszóház "The Basement" nevű pincehelyiségébe. Meglepően jó bulik ezek. Sok barátomat Mitchen keresztül ismertem meg. Big respect!
  • Horváth Benedek, sophomore, center/szélső, 21. Na ő fogalmam sincs, hogy ki a fene...
  • Simon Everts, sophomore, szélső, 22. Simonom is usánka államokbeli. Rá is igaz, hogy rengeteg edzéssel, megérdemelten ért oda, ahol most van. Nem a legtehetségesebb, nem a legügyesebb, de mindig 110%-on edz. Nagylelkű, csupa pozitív gyerek, ő szokott az uszodai ride-om lenni. Simon amennyire jámbor, annyira állat amikor bulikázásról van szó. Együtt jöttünk, együtt megyünk az egyetemről. Cheers, Simon!
  • Ratimir Babic, graduate student, bekk, 23. Rat apánk, (nem, nem Szecsei apánk...) mesterit végez az egyetemen, ezelőtt az ország egyik top privát egyetemét, a Bucknell Universityt végezte el, ahova most Fazekas Bence barátom jár. Ha nem lenne egyértelmű, ő is szerb. Őt ismerem Viktoron és Jamien kívül a legrégebb óta, ugyanis egy gépen szoptunk anno 8 órán át, mikor NY-ból repültönk ide az első alkalommal. Rattel sokat lógtunk tavaly is, ő is eléggé könnyen idegbe jön, ha fifában elverem. What a stupid ass game it is! Rat nagyon tehetséges, hatalmas bekk, akinek nem csak a fizikai, de a mentális játéka is fontos lesz Pittsburghben. Ő a másik CSK, nem is véletlenül. Ha kell, nagyon össze tudja hozni a csapatot.
  • Will Doyle, freshman, rosszkéz, 26. Will, vagyis teljes nevén Robert, vagyis becenevén Lewandowski, elsőéves fiatalka. Ő is helyi, és ehhez képest ügyes, szemfüles srác. Mindig van valami vicces megjegyzése Davere, az edzőnkre. Általában csak annyit mond neki, hogy "Hey Dave, you look good today!". Bár lefotóznám egyszer Dave fejét! Will is, mint amúgy mindenki, rendes, tisztességes srác. 
  • Marc Tahull, grad student, bekk/kapás, 29. Ha ismeretes vagy a vízilabda világában, most felvonhattad a szemöldöködet a Tahull név láttán. Marc ugyanis a világ és európabajnoki ezüstérmes spanyol válogatott és a Barceloneta jelenlegi centerének, Roger Tahullnak a bátyja. Marc is Barcelonai, mesterit végez az egyetemen. Csendes, de rendes srác, és ő is a tehetségén kívül az eszével, gondolkodási sebességével lóg ki. Ha összeállnak tengelyként Rattel, én szerintem megállíthatatlanok lesznek. De jövőhéten minden kiderül...

 

img_4553.JPG

Szóval ők azok. Ez a huszonegy ember fogja megpróbálni a címvédést, remélhetőleg sikerrel. Bár Barcelona szurkoló vagyok, ki kell jelentenem: ha a Realnak 3x is sikerült BL-t nyerni, nekünk miért ne sikerülhetne?! Három freshie, hat sophomore, nyolc junior, két senior és két grad Student. Kilenc spanyol, öt amerikai, négy szerb, két magyar és egy máltai. A feladat adott, a sorsunk a kezünkben. Hogy képesek leszünk-e megbirkózni az összes teherrel, az egy hét múlva ilyenkor már bizonyos lesz. Addig meg izgulunk és készülünk. De én bizakodó vagyok...

Címvédésre fel. Pittsburgh, érkezünk!

A bilingualitásról meg útközben lemondtam...

A bejegyzés trackback címe:

https://ambajottem.blog.hu/api/trackback/id/tr8615298404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása